1η Ακαδημία Ομπτζεκτιβισμού στην Αθήνα!

1η Ακαδημία Ομπτζεκτιβισμού στην Αθήνα!

Το Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό (ΑΚΡΟ) σε συνεργασία με το Balkan Objectivist Center και το Prometheus Foundation έχουν τη χαρά να ανακοινώσουν τη διοργάνωση της πρώτης Ακαδημίας Ομπτζεκτιβισμού στην Αθήνα!

Το “John Galt School” είναι ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θέσπισε το Balkan Objectivist Center το 2016 και έκτοτε έχει κατακτήσει δεκαέξι χώρες. Φέτος θα διεξαχθεί για πρώτη φορά και στη χώρα μας.

Read more

Άυν Ραντ και η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού: Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας.

Άυν Ραντ και η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού: Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 18.30, ένα σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Αθήνα που θα κινήσει το ενδιαφέρον των φίλων της ελευθερίας στην πόλη αλλά που αφορά όλους και όλες μας. Το ΑΚΡΟ (Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό) του ΚΕΦίΜ –«Μάρκος Δραγούμης» θα παρουσιάσει το πρώτο φιλοσοφικό έργο της Άυν Ραντ που μεταφράζεται στα Ελληνικά. Η «Αρετή του Εγωισμού», ( The Virtue of Selfishness )έρχεται στο ελληνικό κοινό, ένα βιβλίο που έχει πουλήσει 1.3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή δοκιμίων που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 62-64, και που αποτυπώνει την φιλοσοφία του Αντικειμενισμού και του έλλογου εγωισμού χωρίς την πλοκή και τους ήρωες των μυθιστορημάτων της.

Read more

Ανακοίνωση έκδοσης της

Ανακοίνωση έκδοσης της "Αρετής του Εγωισμού"

Το Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό (ΑΚΡΟ) του ΚΕΦίΜ ανακοινώνει την έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του εμβληματικού έργου της Άυν Ραντ: Η Αρετή του Εγωισμού (The Virtue of Selfishness). Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη έκδοση φιλοσοφικού έργου της Άυν Ραντ στην Ελλάδα.

Read more

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Το ΑΚΡΟ έχει έξασφαλίσει ένα τριετές κονδύλι που θα του επιτρέψει να εκδώσει δύο έργα πολιτικής φιλοσοφίας της Ραντ και την τέλεση ενός συνεδρίου που προγραμματίζεται το φθινόπωρο του 2017. Μετά το 2018 οι δραστηριότητες του ΑΚΡΟ θα εξαρτηθούν από τις δωρεές των φίλων του ΑΚΡΟ.

Στο ΑΚΡΟ έχουμε κάνει τρείς κύκλους χορηγιών

  • Κύκλος: Λύκειο του 21ου αιώνα - 20 ευρώ το χρόνο
    Για μαθητές- φοιτητές: Τα μέλη του "Λυκείου" θα λαμβάνουν δωρεάν φυλάδια του Ayn Rand Institute, θα έχουν εξασφαλισμένη θέση στις εκδηλώσεις του ΑΚΡΟ
  • Κύκλος: Howard Roark – 50 ευρώ το χρόνο
    Όλα τα παραπάνω συν τα δύο βιβλία στα ελληνικά, τον Ύμνο και την Επανάσταση της Ελευθερης Αγοράς με την πρώτη δωρεά.
  • Κύκλος: John Galt – 100 ευρώ το χρόνο
    Όλα τα παραπάνω συν τα μυθιστορήματα της Αυν Ραντ στα Αγγλικά