Άυν Ραντ και η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού: Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας.

Άυν Ραντ και η φιλοσοφία του Αντικειμενισμού: Ας προσέξουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας.

Το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στις 18.30, ένα σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα στην Αθήνα που θα κινήσει το ενδιαφέρον των φίλων της ελευθερίας στην πόλη αλλά που αφορά όλους και όλες μας. Το ΑΚΡΟ (Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό) του ΚΕΦίΜ –«Μάρκος Δραγούμης» θα παρουσιάσει το πρώτο φιλοσοφικό έργο της Άυν Ραντ που μεταφράζεται στα Ελληνικά. Η «Αρετή του Εγωισμού», ( The Virtue of Selfishness )έρχεται στο ελληνικό κοινό, ένα βιβλίο που έχει πουλήσει 1.3 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το βιβλίο αποτελεί μια συλλογή δοκιμίων που δημοσιεύθηκαν την περίοδο 62-64, και που αποτυπώνει την φιλοσοφία του Αντικειμενισμού και του έλλογου εγωισμού χωρίς την πλοκή και τους ήρωες των μυθιστορημάτων της.

Read more

Ανακοίνωση έκδοσης της

Ανακοίνωση έκδοσης της "Αρετής του Εγωισμού"

Το Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπτζεκτιβισμό (ΑΚΡΟ) του ΚΕΦίΜ ανακοινώνει την έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του εμβληματικού έργου της Άυν Ραντ: Η Αρετή του Εγωισμού (The Virtue of Selfishness). Το έργο αυτό αποτελεί την πρώτη έκδοση φιλοσοφικού έργου της Άυν Ραντ στην Ελλάδα.

Read more

Βιβλιογραφία: Οδηγός στο γραπτό έργο της Άυν Ραντ

Βιβλιογραφία: Οδηγός στο γραπτό έργο της Άυν Ραντ

ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ

Atlas Shrugged (1957): Το αριστούργημα της Άυν Ράντ. Ενσωματώνει τα βασικά στοιχεία μιας ολόκληρης φιλοσοφίας σε μια πολύπλοκη αλλά δραματικά συναρπαστική πλοκή―που εκτυλίσσεται στις ΗΠΑ του κοντινού μέλλοντος όπου η οικονομία της καταρρέει ως αποτέλεσμα μιας παράξενης εξαφάνισης των σημαντικότερων επινοητών και βιομήχανων. Το θέμα έιναι: «ο ρόλος του νου στην ύπαρξη του ανθρώπου―και ως συμπέρασμα, η παρουσίαση μιας νέας ηθικής φιλοσοφίας: η ηθική της ορθολογικής ιδιοτέλειας.»

Read more

For up to £250 Bonus for sports, use our exclusive bet365 Bonus www.abonuscode.co.uk Claim your bonus and start betting at bet365 now.

Το «Αριστοτέλειο Κέντρο για το έργο της Ραντ και τον Ομπζεκτιβισμό» (ΑΚΡΟ) του ΚΕΦίΜ ανακοινώνει τον πρώτο διαγωνισμό δοκιμίου με θέμα από τον ‘Ύμνο" της Άυν Ραντ.

Ο "Ύμνος" (Αnthem), η πρώτη νουβέλα της Άυν Ραντ (εκδόθηκε το 1936), είναι μια σύντομη δυστοπική ιστορία φαντασίας για έναν κόσμο που έχει καταργηθεί το "εγώ" ως λέξη και ως έννοια.

Ο Διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε μαθητές έως 18 ετών. Η γλώσσα του δοκιμίου θα είναι τα ελληνικά.

Θέμα: «Ο "Ύμνος" της Άυν Ραντ παρουσιάζει έναν κόσμο στον οποίο η έννοια του ατόμου και η αξία της προσωπικότητας βάλλονται, με αποτέλεσμα να έχουν (σχεδόν) εξαλειφθεί. Ποιες πιστεύετε πως είναι οι συνέπειες αυτής της πρακτικής στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας σε ατομικό, αλλά και συλλογικό, επίπεδο; Σχολιάστε σε ένα κείμενο 800-1200 λέξεων».

Η προθεσμία για την υποβολή των δοκιμίων θα είναι η 5 Ιουνίου 2017

Τα βραβεία για τον διαγωνισμό δοκιμίων είναι τα εξής:

Α’ Βραβείο: 300 ευρώ

Πέντε Β' Βραβεία από 100 ευρώ.

Όποιος και όποια θέλει να συμμετέχει στο διαγωνισμό θα πρέπει να στείλει ένα email στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Θα του αποσταλεί το βιβλίο "Ύμνος" σε ηλεκτρονική μορφή. Με την παράδοση του δοκιμίου, θα του αποσταλεί το βιβλίο σε έντυπη μορφή.

Η ανακοίνωση του νικητή θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου δηλ. την ημέρα που γεννήθηκε η Άυν Ράντ. Τα έξι δοκίμια που θα βραβευτούν θα αναρτηθούν στον ιστότοπό μας www.aynrand.gr και θα μεταφραστούν στα αγγλικά.

Περισσότερες πληροφορίες στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.